salta ai contenuti
Turismo in Pianura
 

Official Tourist Site of the Pianura Bolognese

Traditional recipes

 
Africanetti di San Giovanni in Persiceto

Africanetti di San Giovanni in Persiceto

A tasty traditional biscuit that can be prepared at home...

 
Asparago verde protagonista

Asparago verde protagonista

Green asparagus recipes...

 
Cocomero e meloni rivisitati

Cocomero e meloni rivisitati

Country fruits flavours reinvented in new recipes...

 
Crescentina (or gnocco fritto) recipe

Crescentina (or gnocco fritto) recipe

Fried dumplings to eat plain or stuffed it with cold cuts...

 
Gnocchi di patate

Gnocchi di patate

Potatoes dumplings are a typical kind of Italian pasta...

 
Lasagne verdi alla bolognese

Lasagne verdi alla bolognese

Traditional pasta filled with meat sauce...

 
Maccheroni al pettine

Maccheroni al pettine

Fresh hand-made pasta dish...

 
Mortadella nei piatti di uno chef

Mortadella nei piatti di uno chef

A selection of recipes with the succulent cold cut as an ingredient...

 
Mousse di mortadella

Mousse di mortadella

Mortadella mousse to be served on toasted bread...

 
Panone di Molinella

Panone di Molinella

Typical Christmas cake of Molinellese tradition...

 
Pinza (or penza) bolognese

Pinza (or penza) bolognese

Sweet dough filled with typical Bologna's "mostarda" jam...

 
Torta di riso

Torta di riso

Rice cake traditionally tied to the feast of Corpus Christi...

 
Torta di tagliatelline

Torta di tagliatelline

Typical Christmas cake of Molinellese tradition...

 
Tortellini in brodo alla bolognese

Tortellini in brodo alla bolognese

Stuffed pasta filled with meat, traditionally served in a broth...

 
Tortellone bolognese di ricotta o tortellone da vigilia

Tortellone bolognese di ricotta o tortellone da vigilia

The "giant" and vegetarian brother of tortellino...

 
 
 
A cura della Redazione Pianura Bolognese
 
 
 
 
torna ai contenuti torna all'inizio